Als het gaat om binnenverlichting, is er geen gebrek aan functionele en decoratieve behoeften, zegt men meestal bij een lampenwinkel. Lamp aan het hoofdeinde van het bed om te helpen bij het lezen voor het slapengaan, een dimmer om de lichtintensiteit te regelen, een hanglamp in de eetkamer, enzovoort. Met zoveel opties is het gemakkelijk om buitenverlichting te vergeten of te onderschatten.

Een lampenwinkel weet als geen ander dat adequate externe verlichting niet alleen functioneel is, maar kan ook bijdragen aan de inrichting van de ruimte en ook aan de veiligheid van het pand. Of het nu gaat om woonomgevingen, flatgebouwen, gebouwen, kantoren of restaurants, het is mogelijk om verlichting interessanter te maken. Een lampenwinkel heeft enkele tips en inspiraties voor jou!

Identificeer je stijl

Net als bij de interieurinrichting, is het beste dat het project past bij uw stijl en profiel, om toekomstige frustraties te voorkomen. Tuin, gastronomische ruimte en zwembad zijn voorbeelden van omgevingen die uw identiteit kunnen dragen. Door aan de “toon” van het decor te werken, wordt de buitenverlichting smaakvol en consistent met uw behoeften en stijl. Het is ook gemakkelijker om de lampen, verlichtingsarmaturen en andere elektrische materialen te vinden die het project nodig heeft.

Ken de soorten lampen

De verlichtingsmarkt is vrij groot, dus het is niet altijd gemakkelijk om te beslissen welk model het meest geschikt is voor het project. Het kennen van de belangrijkste soorten lampen en hun functionaliteiten is belangrijk om de beste optie te kiezen voor de behoeften van uw externe verlichtingsproject. Weten over de temperatuur van de lampen helpt ook bij het kopen. Het is de temperatuur die de sensaties kan beïnvloeden die een omgeving kan ervaren met verlichting. Kortom: de warmere lampenkappen zijn ontspannend en gezellig, terwijl de koelere juist energie geven. Een tuin verdient bijvoorbeeld meer gelige verlichting, waardoor de omgeving eleganter wordt. In de garage, een omgeving die aandacht vraagt, zijn witte gloeilampen zuiniger.

Denk aan gezelligheid en veiligheid

Verlichting draagt ​​niet alleen bij aan de aankleding van een omgeving. Ze weet de ruimte ook gezelliger te maken. Sommige meer ontspannen ruimtes, zoals de tuin, het zwembad of de barbecue, kunnen meer uitnodigend zijn, afhankelijk van hoe je de verlichting gaat plaatsen. We praten erover in het volgende onderwerp! Een andere zeer belangrijke functie is beveiliging. Lichtere ruimtes hebben de neiging om als een veiligere omgeving aan te voelen. Daarnaast zijn gangen, garages en trappen voorbeelden van ruimtes die strategische verlichting verdienen om ongelukken te voorkomen. Beoordeel de buitenruimte ’s nachts goed om te beslissen welke ruimtes lichter moeten zijn.