De eiken boom is een van de bomen die je bijna op elke hoek van de straat in Nederland ziet staan. Vooral de eekhoorn is erg fan van deze boom vanwege de eikels die de boom produceert. Deze eikels komen in de lente tot groei en zijn goed zichtbaar in de zomer. In de herfst vallen zowel de bladeren als de eikels van de bomen. In dat seizoen zal je dus regelmatig een eekhoorn met een eikel zien lopen. Vaak verstoppen de dieren de eikels in hun grote wangzakken. De eikenboom is ook goed voor het maken van eiken panelen op maat.

De oorsprong van de eikenboom

Naast bladeren en eikels produceert een eikenboom namelijk ook enorm veel hout. De bomen kunnen erg oud en ook erg groot worden. Hierdoor bestaat de boom uit veel hout waar ook weer veel gedaan mee kan worden. Denk aan het maken van eiken panelen op maat. Voordat je aan de slag kan met panelen is het van belang dat de boom gekapt wordt. Vervolgens worden er rechte en strakke panelen uit dit hout gesneden. Wanneer je wil, kan dit snijden op maat gebeuren. In dat geval weet je zeker dat de panelen perfect op de vloer in jouw woonkamer passen.

Kopen van kant en klare panelen

Het is ook mogelijk om panelen te kopen die al kant en klaar in de winkel liggen. In dat geval kan je niet zelf je maten doorgeven, maar je hebt vaak wel de keuze uit verschillende hoogtes, breedtes en diktes. Deze formaten zijn vaak gebaseerd op de maten van de meeste vloeren van huizen in Nederland. Zo bestaat de kans best dat de kant en klare panelen precies de juiste afmetingen hebben voor jouw vloer! Deze optie is meestal een stuk goedkoper dan het maken van panelen op maat, waardoor je weer geld overhoudt voor andere onderdelen van je huis.