Wil jij graag een terras aanleggen in je tuin, dan is de kans vrij groot dat je aan de slag gaat met de welbekende grote 60×60 terrastegels. Ontzettend snel om te leggen en ook visueel zeer aantrekkelijk. Toch zijn er ontzettend veel mogelijkheden om aan de slag te gaan met deze tegels. Zo kun je kiezen voor Oud Hollandse tegels voor in de tuin, maar heb je ook voldoende andere keus. Oud Hollandse tegels voor in de tuin blijven ondanks het enorme aanbod toch nog steeds onverminderd populair en niet voor niets. Om je een idee te geven hoe je deze tegels gemakkelijk en snel zelf kunt leggen, hebben we speciaal voor jou een stappenplan gemaakt. Doe er dus je voordeel mee!

Zelf je Oud Hollandse tegels voor in de tuin leggen

Wil jij zelf met je tuin aan de slag, dan is het wel van belang dat je de juiste stappen doorloopt. Je tuin is toch iets waar je praktisch dagelijks naar kijkt, dus het is vervelend als het dan niet goed is. Zorg er daarom dus niet alleen voor dat je weet wat je moet doen, maar dat je ook beschikt over het juiste gereedschap. Hoe je dit stap voor stap kunt doen, vertellen we je in dit artikel.

Begin met het afgraven van het zand

Het kan zijn dat het niet nodig is, maar de kans dat er een paar centimeter (zwart) zand moet worden afgevoerd is vrij groot. Je tuintegels dienen namelijk te rusten op geel zand. Bij voorkeur minimaal twee centimeter. Zorg er daarom dus ook altijd voor, dat je minimaal de dikte van de tegel + 2 centimeter extra afgraaft, zodat je zeker weet dat je diep genoeg zit. 

Het afvlakken

Het je het zwarte zand afgevoerd en het gele zand gestort, dan is het tijd voor het afvlakken van het geheel. Dit doe je in eerste instantie met een trilplaat. Zo zorg ervoor dat je exact weet hoeveel zand er eventueel nog bij moet. Heb je dit gedaan, dan is het zaak om met een waterpas te kijken of het geheel strak is.

Het plaatsen van de tegels

Nu is het tijd voor het plaatsen van de tegels. Dit doe je stuk voor stuk. Let er wel op, dat wanneer je ook een put in de tuin hebt, je zorgt voor een afschot, zodat het water bij een flinke regenbui eenvoudig naar het putje kan stromen. Het is namelijk niet prettig dat het water blijft staan en het bij een flink regenbui zo je woonkamer in kan stromen.

Toch uitbesteden?

Heb jij het gevoel dat je het na het lezen van bovenstaande stappen toch beter voor een vakman kunt laten doen, dan is het belangrijk dat je van te voren aangeeft wat je wensen zijn. Eventueel kun je samen nog bespreken wat eventueel een goede optie is, aangezien deze mensen exact weten wat belangrijk is om rekening mee te houden.