Gevelbekleding

Voor onze woning waren we op zoek naar nieuwe gevelbekleding. De houten schroten die er zaten waren echt toe aan vervanging en we wilde nu eigenlijk iets wat minder onderhoud nodig heeft. Hout moet natuurlijk goed onderhouden worden en regelmatig schilderen is dan ook noodzakelijk. We hadden gehoord dat er tegenwoordig vooral kunststof gebruikt wordt voor gevelbekleding en dat leek ons wel wat. Kunststof is onderhoudsarm en als het er goed opzit dan hoef je er weinig meer aan te doen. Ideaal.

Gevelbekleding van Heering: meer dan 1000 dealers in Nederland

GevelbekledingWe zijn toen terecht gekomen bij een van de 1000 Heering dealers in Nederland. Zijn verkopen verschillende merken en konden ons goed adviseren. Zo hebben ze onder de verschillende soorten uitgelegd. Je kunt namelijk kiezen voor beplating, schroten, rabatdelen, potdeksel of Zweeds rabat. Daarnaast zit er verschil in de kwaliteit van de merken. Bij Heering kun je terecht voor de merken Keralit, Novicell en Heering’s eigen merk.

Keralit gevelbekleding

GevelbekledingEen van de topmerken is Keralit. Dit merk is gemaakt van gerecyclede kunststof. Niet alleen onderhoudsarm maar ook goed voor het milieu dus. Daarnaast heeft de gevelbekleding van dit merk een uniek UV laag die er voor zorgt dat weersinvloeden zoals zonlicht, kou en warmte geen sporen achterlaten. Ook donkere kleuren verschieten niet. De kwaliteit blijft mooi en doordat Keralit in meer dan 30 kleuren verkrijgbaar is, zit er altijd wel een kleur bij die past bij jouw woning. De houtnerf is niet van echt te onderscheiden waardoor de gevelbekleding een echte houtlook kan krijgen. Maar natuurlijk is het ook zonder houtnerf te koop.

Eenvoudig kleurenmonsters aanvragen

Wij hebben gekozen voor de gevelbekleding van Keralit. De gevel ligt op het zuiden waardoor de zon vrij spel heeft. Aan de hand van een gratis kleurenmonster hebben we de juiste kleur bepaald. We hebben gekozen voor de houtnerf en het lijkt inderdaad net hout. Maar dan zonder al het onderhoud.