Er zijn zoveel soorten hotels, niet alleen in Nederland. Maar ook in het buitenland. Hotels met 1 ster, hotels met vijf sterren. Hotels waar je het liefst zou wonen, hotels waar je liever nooit meer je gezicht laat zien. Hotels hebben verschillende thema’s in veel verschillende landen en steden. En zo is toch ieder hotel anders, het kan liggen aan het personeel, hoe zacht het bed is, maar het kan ook liggen aan bepaalde snufjes in het hotel, zoals een sauna met hottub, een zwembad waar golven doorheen komen of een buffet wat voldoet aan alles waar je zin in hebt die avond.

Het voordeel van technische snufjes

Het is altijd fijn om een hotel binnen te lopen waar de lift het goed doet. Een lift waar je niet hoeft te wachten totdat hij alle vloeren op slakken tempo is langs gegaan. Dit zorgt voor flexibiliteit en ruimte. Ook is het fijn als de hottub waar je in gaat zitten de goede temperatuur heeft en niet dat hij 10 graden is. Een hottub houtkachel werkt natuurlijk ook, maar er zijn modernere oplossingen. Of dat je kan bellen naar de receptie met de telefoon van je hotelkamer voor een lekker ontbijt van de kaart. En dat het zwembad de juiste golven laat gaan waardoor jij rustig een baantje kan trekken. De technische snufjes maken het allemaal net wat makkelijker en luxer.

Wat maakt een hotel echt authentiek?

Een hotel kan authentiek worden door heel veel dingen. Het kan authentiek worden door een thema, zoals bij Disneyland Parijs waar alles in het thema gedaan wordt van Disney figuren of films. Maar het kan ook komen door het personeel wat ervoor zorgt dat alles op en top is geregeld. Of door de faciliteiten, zoals een goed restaurant of restaurants, meerdere zwembaden,een koffiemachine. Werken in een hotel is ook iets wat in corona gewoner is geworden. En zo kan ik nog wel doorgaan. Het is een eigen keuze van een hotel, maar ieder hotel heeft zijn eigen charme en dat is wat telt.