Op zoek naar glas met een hoge mate van veiligheid? Glas dat bij elkaar blijft na een glasbreuk? En geen risico op lichamelijk letsel met zich meebrengt? Dan is gelaagd glas bestellen aan te bevelen. Dit gelaagde glas kun je namelijk eenvoudig tot veiligheidsglas optimaliseren. Tevens is gelaagd glas toepasbaar als geluidswerend glas. Zo sla je twee vliegen in een klap. Sla ze trouwens gerust op het gelaagde glas, want dit staat bekend om zijn stevigheid.

Het goede van gelaagd glas

Van veiligheidsglas tot geluidswerend glas, gelaagd glas is er een veel verschijningsvormen. Het is maar net welk doel het glas bij jou krijgt. Veiligheidsglas is aan te raden wanneer je glas zoekt om in een deur of schuifpui te plaatsen. Je plaatst gemakkelijk gelaagd glas op de plaats van bestemming en bedekt deze glasplaat met een of meerdere lagen transparante kunstfolies. Wanneer de ruit door een harde klap of zwaar voorwerp dreigt te breken, blijven de scherven door dit folie bij elkaar. Denk aan het principe van een autoruit. Het risico op letsel is hierdoor vele malen kleiner doordat er geen sprake is van spattend glas of losse glasscherven.

Gelaagd glas bestellen?

Het bestellen van veiligheidsglas gaat op dezelfde manier als enkel of dubbel glas. Het enige dat je moet doen is aanvinken dat het glasfolie moet worden aangebracht. In principe wordt gelaagd glas namelijk onbewerkt geleverd. Naast het type glas, de afmetingen en de optionele extra’s geef je aan dat je graag folie op de ruiten wilt. Dit kan één laag zijn, maar net zo goed twee of drie lagen. Het is maar net welk doel je met het glas hebt. Benieuwd naar gelaagd glas prijs per m2? Of zou je graag meer informatie over gelaagd glas of veiligheidsglas inwinnen, alvorens je overgaat op de aankoop? Neem dan eens vrijblijvend contact op met de klantenservice van GlasGigant. De medewerkers vertellen je graag meer over de mogelijkheden, bijvoorbeeld telefonisch of per live chat. Zo weet je zeker dat je er straks veilig en warmpjes bij zit.