Je staat op het punt om een huis te kopen of te verkopen. Of misschien wel voor het eerst een woning huren. Spannend! Dit gaat het makkelijkst en snelst via een makelaar. Je moet echter niet zomaar een willekeurige makelaar kiezen. Als jullie niet klikken, dan zal de zoektocht of de verkoop niet soepel verlopen. Hieronder een aantal tips waarmee jij uiteindelijk de juiste makelaar kiest!

Vertrouwen

Natuurlijk is het het allerbelangrijkste dat je een makelaar vertrouwt. Het uiteindelijke doel is natuurlijk dat je een woning (ver)koopt, maar een goede klik is wel van belang. Ook is het gevoel dat je hebt bij een persoon belangrijk. Geeft een makelaar je een goed en vertrouwd gevoel? Prima, dan zou dat zomaar degene kunnen worden die jouw huis (ver)koopt. Geen goed gevoel? Bedank hem of haar dan vriendelijk voor de genomen tijd en ga op zoek naar een andere makelaar. Hierdoor komen we gelijk aan bij een ander belangrijk punt: vergelijk meerdere makelaars! Niet alleen qua persoonlijke klik, maar ook qua prijs. Ze hanteren verschillende prijzen en ze kunnen ook de verkoopwaarde allemaal anders inschatten.

Vragen stellen

Een goede makelaar zal jou al veel informatie uit zichzelf vertellen, zoals waardevermeerende maatregelen. Ook is het handig om te vragen over een realistische verkooptermijn en de geschatte verkoopwaarde. Je zult hoogstwaarschijnlijk verschillende antwoorden krijgen van verschillende makelaars: wees niet bang om kritisch te zijn. Het gaat namelijk wel over jouw huis én geld. Wees daarnaast ook niet bang om geen goede makelaar te vinden als het niet gelijk lukt. Makelaars in Leeuwarden, Amsterdam, Rotterdam en andere grotere steden zijn er in overvloed: je hebt dus veel keuze!

Locatie

Daarnaast hoef je niet per sé de makelaar om de hoek te kiezen. Heb je verschillende vergeleken en komt de makelaar dichtbij als de beste uit de test? Dan is dat fijn, maar dit gebeurt niet vaak. Laat locatie dan ook geen grote bepalende factor zijn, maar echt de kwaliteit en jouw gevoel erbij.

Kijk voor meer informatie over het vinden en zoeken van de juiste makelaar op de website van G2 Makelaars.