zit-sta-bureau

Overgewicht (ook wel obesitas genoemd) is een medische aandoening waarbij er te veel lichaamsvet is opgehoopt aan je lichaam en dit vervolgens negatieve effecten heeft op je lichaam. Vele autoriteiten zien dit als een van de grotere problemen in de gezondheid van mensen in de 21e eeuw aangezien een groot deel van de bevolking in vooral westerse landen hiermee te maken heeft. Overgewicht kan ontstaan door ongezond eten, te weinig beweging of een ziekte die zorgt voor dit probleem. Om overgewicht tegen te gaan of te zorgen dat het niet voorkomt is beweging dus noodzakelijk. Ook kun je in je dagelijkse leven bepaalde dingen veranderen om te zorgen dat je lichaam beter kan calorieën kan verbranden. Zo kun je bijvoorbeeld een zit sta bureau of een zit sta bureau elektrisch aanschaffen om kleine verschillen te maken. Maar wanneer je echt wilt afvallen zul je toch echt een stap harder moeten zetten.

Hoe kom ik ervan af?

Uiteindelijk zit het heel simpel in elkaar. Wanneer je meer calorieën verbrand dan dat je binnen krijgt val je af. Hiervoor is het dus belangrijk dat je genoeg beweging krijgt en uitkijkt dat je niet te veel calorieën op een dag binnen krijgt. Echter werkt ieder lichaam anders en zit de kunst in de meest efficiënte manier van afvallen vinden hem in het uitzoeken wat het beste werkt per persoon. Zo kan het voor de een goed zijn om meerdere keren per week naar de sportschool te gaan terwijl een ander baat heeft bij buiten gaan hardlopen of andere buitensporten. Het moet tenslotte wel leuk blijven

De juiste manier zoeken

Zowel kwa voeding als kwa beweging is het belangrijk dat de meest efficiënte manier wordt gezocht in zowel zorgen dat het effectief is als zorgen dat het haalbaar en leuk is. Wanneer je namelijk ineens een enorm zwaar programma om af te vallen begint dan zal het al snel zo zijn dat je gedemotiveerd raakt. En dit lost het probleem niet op.