verkoop jij je woning

Ga je binnenkort jouw woning verkopen of staat hij al te koop? Dan wil je er natuurlijk een zo hoog mogelijke prijs voor ontvangen. Maar eerlijk is eerlijk, je moet wel realistisch blijven met de prijs. Toch kun je jouw woning met een aantal maatregelen aantrekkelijker maken, zodat potentiële kopers bereid zijn om een hoger bedrag te betalen dan ze in eerste instantie van plan waren. Lees snel verder om hier een aantal waardevolle tips over te lezen.

Knap je tuin op

Heb je geen tuin? Dan is deze tip natuurlijk niet voor jou van toepassing. Maar stel dat je er wel een hebt, dan is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de tuin er netjes bijstaat. Potentiële kopers zien ] je tuin immers als een van de eerste dingen als ze je woning komen bezoeken. En als de tuin er niet uitziet, hoe zou het dan wel niet zijn gesteld met de woning en het onderhoud daaraan? Zorg dus dat je planten en struiken heb gesnoeid en als het even kan ook een aantal bloeiende planten in de tuin hebt staan zodat de algehele uitstraling er prima uitziet.

Schilder houtwerk

Huis-verkocht

Wanneer mensen een woning kopen waarin veel houtwerk is verwerkt, wordt er vaak gelet op de conditie van het hout. Stel bijvoorbeeld dat het hout afgebladerd verf heeft. Voor veel mensen is dat een afknapper of een goede reden om een lager bod op de woning uit te brengen, omdat ze bang zijn dat er onvoorzien hoge kosten moet worden gemaakt om het hout weer in goede conditie te krijgen. Kortom, loop het hout van je woning na en zorg ervoor dat het er weer tiptop uitziet.

Voor wat betreft het schilderwerk, is natuurlijk ook van belang dat je binnenshuis zorgt dat de muren en het plafond er goed verzorgd uit zien. Je zult er versteld van staan wat een likje verf met de uitstraling van je woning kan doen!

Vervang je garagedeur

Met name oudere woningen hebben vaak een lelijke en roestige garagedeur die aan alle kanten piept en kraakt. Niet alleen is het erg onveilig om een dergelijke deur te gebruiken, maar verpest het ook nog eens de totale uitstraling van je woning. Ga daarom op zoek naar een nieuwe garagedeur zodat ook je garage er weer netjes oogt.

Wil je de garagedeur goedkoop vervangen? Kijk dan naar een tweedehands deur. Ook hebben bedrijven die garagedeuren verkopen vaak deuren in de aanbieding waar een lichte beschadiging op is gekomen voordat ze geleverd konden worden. Dergelijke deuren zijn zo goed als nieuw en hebben alleen maar een krasje of een ander klein gebrek wat voor het totaalplaatje van je woning helemaal niet erg is. Voor een overzicht van scherp geprijsde tweedehands deuren of deuren die licht beschadigd zijn, kun je onder andere op deze website kijken: https://www.garagedeurspecialist.nl/2e-hands-garagedeuren-schadedeuren/.

Vraag je makelaar om advies

Los van de besproken maatregelen in dit artikel, is het ook raadzaam om je makelaar om advies te vragen over de manieren waarop je ervoor kunt zorgen dat je woning een betere prijs oplevert. Sommige makelaars hebben bijvoorbeeld een binnenhuisarchitect in dienst voor woningen die maar moeilijk verkocht worden. Deze mensen helpen je dan om de woning neutraal en modern in te richten, zodat ze alsnog tegen een redelijke prijs verkocht kunnen worden.

 

Investeer verstandig

Hoewel je er natuurlijk van alles aan kunt doen om je woning tegen een betere prijs te verkopen, is het belangrijk om een balans tussen de uitgaven en de opbrengst van je woning te zoeken. Koop daarom niet alles wat je aan je woning wilt vervangen blindelings nieuw, maar kijk ook of je tweedehands aan producten kunt komen. Op die manier kunnen de verbeteringen aan je woning geld opleveren, zonder dat je onnodig veel geld heeft gekost.