Het huizenmarkt is booming en je zit er aan te denken om te verhuizen. Maar het enige wat je nog moet doen is je huis snel verkopen, en daar komt het een en ander bij kijken. Om je goed op weg te helpen en hopelijk je huis verkocht te krijgen vind je hier 4 gouden tips voor het verkopen van je huis.

1. Opruimen

Dit is een no-brainer maar geloof me er zijn mensen die er toch niet aan denken of gewoonweg niet zoveel zin in hebben. Maar een opgeruimd huis heeft veel voordelen. Het geeft een rustiger gevoel, en ook zorgt het voor een opgeruide geest. Ook is het gezelliger thuis want opgeruimd verhoogd het geluksgevoel. Uiteraard worden deze gevoelens opgepikt door de potentiële koper waardoor je het huis sneller kwijtraakt.

2. Mooie foto’s

Foto’s zijn natuurlijk het visitekaartje van je huis. Laat je foto’s maken door een fotograaf, tenzij je zelf geen professioneel fotograaf bent, maak niet zelf de foto’s. Ook is het belangrijk dat de foto’s er realistisch uit zien. Denk er goed aan om veel licht te gebruiken als je de foto’s maakt, hoe meer licht hoe beter je foto’s worden. Laat ook goed zien welke sfeer je wilt uitstralen.

3. Geurpsychologie
De mens kan erg beïnvloed worden door geur. Geuren leveren bepaalde emoties op of kunnen andere eigenschappen versterken. Zo doet de geur van citroen mensen denken aan een ‘schoon’ huis. Ook werken geurstokjes in de badkamer erg goed.

4. Vertrouw de makelaar
Zoals ik eerder benoemde komt er veel bij kijken bij eens huis verkopen. Daarom kun je er ook voor kiezen om een makelaar in Amsterdam te schakelen. Meeste makelaars hebben veel verstand van het vak dus vertrouw op hun expertise.