Voor veel mensen is een woonboerderij een droom voor in de toekomst. De rust, de natuur, de ruimte zijn vaak dingen die we horen van mensen die graag zo willen wonen. Natuurlijk zijn er ook mensen die houden van de stad, de levendigheid en drukte van de stad en of de winkels van de stand die op loopafstand te bereiken zijn. Ze zouden de stad nooit inruilen voor een huis op het platteland. Waar kies jij voor? De plattelandsmakelaar kan jou hiermee helpen. Maar eerst… In dit artikel de plussen en minnen van een woonboerderij.

De voordelen

Een woonboerderij is relatief goedkoop. De huizenprijzen stijgen enorm en in de stad het hardst. De prijzen op het platteland daarentegen vallen hartstikke me.

Je hebt meer keuze van woonboerderijen. Het is niet zoals bij de stad waar je snel moet reageren, want anders is de plek vergeven. Op het platteland is er genoeg keuze en wordt niet snel verkocht. 

Er zijn minder files. Vrij simpel, maar waar. Rondom de steden staat het geregeld vast. Daar zal je op het platteland toch echt minder last van hebben.

De nadelen

De onderhoudskosten van je mooie dorpswoning of woonboerderij op platteland ligt vaak wat hoger. Dit komt doordat de boerderijen vaak oud zijn, maar ook simpelweg erg groot. Dit Hierdoor kunnen de kosten dus ook oplopen.

Bij de aankoop van een dorpswoning of woonboerderij op het platteland heb je over het algemeen minder kans op overwaarde. Dit komt omdat er naar verwachting geen stijgingen komen voor huizen in buitengebieden. Dit is uiteraard wel het geval voor de metropool gebieden waar de prijzen blijven stijgen.