Een vloer moet bedekt worden. Zo zorgen we ervoor dat we er goed op kunnen lopen, dat de vloer geïsoleerd is en voor optimaal comfort zorgt. Harde vloerbedekkingen kun je van allerlei merken kopen. Coretec is er daar eentje van. Het is een soort vloer waar je steeds meer over hoort in de wereld van vloeren. Coretec is namelijk behoorlijk vernieuwend als het om harde vloeren gaat. 

coretec

Wat is Coretec?

Natuurlijk is de eerste vraag op iedereens lippen: wat is Coretec dan precies? Coretec vloeren zijn heel uniek gemaakt. Ze zijn namelijk gemaakt van gerecycled hout, bamboe, kalksteen en vinyl. De achterkant van een vloer van Coretec bestaat uit een laagje kurk. Kurk heeft een aantal zeer nuttige eigenschappen. Het zorgt namelijk voor de perfecte geluidsdemping. En dat is iets wat met name in tussenwoningen, appartementen en andere soorten woningen zeer op prijs wordt gesteld. Er zit bovendien een uniek kliksysteem in de Coretec vloeren.

Het kliksysteem van Coretec

Dat unieke kliksysteem van Coretec is namelijk volledig lijmloos. Het heeft een geïntegreerd kliksysteem waardoor deze gemakkelijk geplaatst kan worden. Je kunt de vloer dus in veel gevallen prima zelf leggen. Als je dat liever niet doet, dan is het ook geen moeite om iemand  te vinden die je hierin wil ondersteunen. 

De voordelen van Coretec

Het voornaamste voordeel van Coretec moet toch wel zijn dat het duurzaam is doordat het gemaakt is van gerecycled materiaal. Voor mensen die dat belangrijk vinden is dat de voornaamste reden om voor deze vloeren te kiezen. Er zijn echter meer redenen. Wist je bijvoorbeeld dat Coretec helemaal watervast is in de meeste gevallen? De vloeren kunnen dus prima worden gelegd in vochtige ruimtes. Zelfs in de badkamer of kelder heb je dan zo’n unieke vloer waar iedereen van op zal kijken.