Toolnation

Als particulier of om bedrijfsmatige redenen kun je af en toe in de situatie terechtgekomen waarin een forse partij hout in kleinere stukken gezaagd moet worden. Nu hoeft dat geen probleem te zijn, als je maar de juiste gereedschappen in huis hebt. Een of meerdere cirkelzagen zijn hierbij eigenlijk wel onontbeerlijk. Waar cirkelzagen zich mee onderscheiden zijn de zaagbladen die getand zijn. Een cirkelzaag heeft verder een relatief hoog maximaal toerental. Deze combinatie aan eigenschappen zorgt ervoor dat je vooral allerlei materialen keurig recht kunt afzagen. Wanneer je in hoeken of in bochten wenst te zagen, dan is een ander type zaag juist meer voor de hand liggend. 

Aan het werk met een cirkelzaag

Belangrijk wat je dient te weten over de cirkelzaag is dat wanneer je eenmaal daadwerkelijk aan de slag gaat, dat je de zaag ook echt het zware werk laat doen. Of met andere woorden: zet zelf zo min mogelijk extra kracht bij. Dit veroorzaakt juist extra houtsplinters, het resultaat wordt mogelijk minder mooi en het is nog vermoeiend voor jou ook.

Toolnation

Diversiteit binnen cirkelzagen

De handcirkelzaag is waarschijnlijk de bekendste soort cirkelzaag. Zoals de naam al doet vermoeden heeft deze zaag geen snoer. De mini cirkelzaag haakt hier op in, want dit is in feite een handzaag van een bescheiden omvang. Echter kun je hier wel heel nauwkeurig mee werken. Tenslotte zijn cirkelzagen met geleiderails interessant. Juist hiermee kun je heel lange stukken totaal recht zagen.