Corfu

Corfu is een eiland dat voor erg veel comfort en gemakt zorgt. De bewoners zijn erg gastvrij, verfijnd, muzikaal en erg Grieks. Het is het noordelijkst gelegen Griekse eiland in de Ionische zee en het behoort tot de Ionische Eilanden in Griekenland. Het heeft ongeveer 113.000 inwoners en een derde hiervan woont in de gelijknamige hoofdstad. 

Corfu

Canal D’Amour

Canal D’amour is het kanaal van de liefde. De legende zegt dat elk stelletje dat door het kanaal zwemt, de eeuwige liefde zal gaan vinden. Of het waar is, geen idee, maar dit kanaal is zeker een bezoekje waard. Het is eigenlijk een riviertje wat door erosie is ontstaan. Het is erg populair onder jongeren en je kunt er heerlijk zwemmen en duiken. Veel stelletjes gaan naar het kanaal voor het idee, ook al geloven ze er niet is. Het is dan alsnog een plek waar ze heen gaan om aan elkaar de liefde te verklaren.

Corfu-Stad

Kerkyra of Corfu-Stad is de hoofdstad van het eiland. De stad heeft 40.000 inwoners en er is enorm veel te zien. Er zijn erg veel prachtige gebouwen te vinden, waaronder een orthodoxe kathedraal, een archeologisch museum en twee Vaticaanse vestingen. Corfu-Stad heeft ook twee havens waar veerboten varen naar nabijgelegen eilanden. Je kunt heerlijk struinen door de binnenstad en genieten van de heerlijke sfeer die daar hang. Je kunt er lekker op terrasjes zitten met een drankje in je hand.