6groendak

Misschien heb je er al eens over nagedacht om een sedumdak aan te leggen. Een sendumdak aanleggen kent namelijk verschillende voordelen. Echter, om je zo goed mogelijk te informeren, er zijn ook nadelen. Het is belangrijk om zowel de voordelen als nadelen mee te nemen in je overweging om een sedumdak aan te leggen. Wellicht is het voor de ene situatie ook meer geschikt als voor de andere situatie. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de omgeving waarin je woont. Het is bijvoorbeeld extra mooi als een hele wijk voorzien wordt van sedumdaken. Dit heeft een extra groene en natuurlijke uitstraling aan de woonomgeving. Dit zorgt tevens ook voor de verhoging van de waarde van het huis, dat tevens een van de voordelen is.

Een afweging maken

Zoals gezegd heeft de aanleg van een sedumdak verschillende voordelen en nadelen die afhankelijk zijn van de situatie en factoren. Een sedumdak aanleggen zorgt voor veel groen. Niet alleen letterlijk, door de aanleg van plantjes. Ook wat betreft energiebesparing zorgt een sedumdak voor groen. Dit komt namelijk doordat het zonnepanelen meer energie oplevert en het dak isoleert. De isolering zorgt niet alleen voor minder kou of het behouden van warmte, ook dempt het omgevingsgeluid. Dit wil zeggen ook zeggen dat het geluid van regen of hagel gedempt wordt. Maar er zijn ook nadelen aan een sendumdak verbonden.

De nadelen van sedumdaken

Een sedumdak kan op zowel platte als schuine daken worden aangelegd. Echter, dit wilt niet zeggen dat een sedumdak op elk dak kan worden gelegd. Een sedumdak zorgt namelijk voor meer gewicht. Dit kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat het huidige dak dat gewicht niet kan dragen. Daarom is het sterk aan te raden om een specialist te raadplegen om te kijken of het dak geschikt is. Het inschakelen van een specialist is ook handig bij de aanleg van het dak. Een slecht aangelegd sedumdak kan namelijk zorgen voor lekkages.