verhuis-gids.nl

Bij Sommige verhuizingen heb je te maken met zware of grote meubels die van een hogere verdieping naar beneden gehaald moeten worden. Voor deze gevallen is er een verhuislift. Maar hoe werkt een verhuislift huren precies? 

Hoe werkt een verhuislift? 

Op het moment dat jij op een hoge verdieping woont, of grote meubels hebt die niet via de trap naar beneden kunnen kun je een verhuisbedrijf inschakelen. Zij hebben vaak toegang tot een verhuislift. Maar hoe werkt een verhuislift? Op verhuis-gids.nl lees je meer over het inschakelen van een verhuisbedrijf. 

Op de dag van de verhuizing wordt de verhuislift tegen de gevel aan geplaatst. Vervolgens wordt de lift gestabiliseerd en kan het meubelstuk erop worden geplaatst. Vaak worden deze door het raam naar buiten gedaan. Bij een grote verhuislift kan er zo’n 250 kg op de lift geplaatst worden.  De meeste verhuisliften kunnen wel 12 verdiepingen hoog komen! Het is dus ontzettend handig wanneer je in een flat of appartement woont zonder lift. 

verhuis-gids.nl

Hoe huur je een verhuislift? 

Er zijn verschillende verhuisliften waar je uit kunt kiezen wanneer je er een gaat huren. Welke je het beste kunt kiezen hangt volledig af van wat er moet gebeuren. Je kunt bijvoorbeeld een elektrische ladderlift of meubellift huren waarbij je de spullen in een deel kan verplaatsen. Deze liften worden vaak bestuurd door een vakman. Maar je kunt ook kiezen voor een lift die je zelf kunt bedienen. 

Wanneer je het type verhuislift hebt gekozen heb je de keuze tussen een dagtarief of het huren per uur. Dit kun je aangeven bij het verhuisbedrijf of de verhuisliften verhuur. Over het algemeen is het goedkoper om een verhuislift per dag te huren in plaats van per uur. 

Hoe duur is een verhuislift huren? 

Er zijn een aantal factoren die de prijs van een verhuislift beïnvloeden. Hierboven werd al aangegeven dat de periode waarin je de lift huurt mee speelt, maar ook het type en het aantal verdiepingen zorgen ervoor dat de prijs verschilt. Hieronder vind je een kort overzicht. 

Type liftVerdiepingprijs
Elektrische verhuislift huren zonder helper1 tot 3€ 90,- tot € 150,- per dag
Ladderlift huren + 1 bediener1 tot 6€ 50,- tot € 90,- per uur
Ladderlift huren + 2 bedieners1 tot 6€ 90,- tot € 130,- per uur
Extra verhuizer weekdag / weekend€ 30,- tot  € 40,-  per uur