Natuurlijk wil je niet teveel betalen voor hetzelfde product. Niets zo vervelend als een niet product kopen en er achter komen dat het een week later in de aanbieding is. Ditzelfde geldt voor de energieprijzen. Hoewel hierbij de keuze is tussen groene energie en grijze energie is het belangrijk dat thuis de lampen aangaan. Toch worden er veel verschillende tarieven gerekend voor energie prijzen. Het grootste verschil is vanwege het feit dat verschillende energieleveranciers verschillende energieprijzen rekenen. Het is dan ook verstandig om regelmatig een prijsvergelijking van energie te maken. Het vergelijken van de prijzen gaat heel gemakkelijk via energieprijzen-vergelijken.nl

Zelf de energieprijs vergelijken

Om tarieven van energie te vergelijken via deze website is het verstandig om een aantal gegevens bij de hand te houden en correct in te vullen. Zo wordt er gevraagd om de woonplaats, de soort meter, geschatte verbruikte stroomverbruik en geschatte verbruikte gasverbruik. Na het invullen komt er een lijst tevoorschijn waarin het heel gemakkelijk is om energie prijzen te vergelijken. Prijzen vergelijken hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn of veel tijd te kosten. Deze website rekent het gewoon uit. Vergelijk energieprijzen ook met regelmaat. Zo kun je ervoor kiezen om een contract af te sluiten voor een jaar. Maak dan een agendapunt voor over 11 maanden om deze taak wederom te herhalen via de website om op deze manier de energie kosten te vergelijken.

energieprijzen vergelijken

 

 

Exclusieve aanbiedingen

De website energieprijzen-vergelijken.nl maakt gebruik van alle actuele gegevens van 15 energie aanbieders. Doordat verschillende aanbieders verschillende tarieven hanteren kan het verschil al snel meer dan 250 euro op jaarbasis verschillen. Een leuk voordeel aan deze website is dat ook de energieleveranciers merken dat er volop gebruik gemaakt wordt van deze manier van tarieven van energie vergelijken en daardoor willen ze dit promoten door exclusieve kortingen te geven wanneer je via deze website overstapt. Dit kan een leuke korting zijn, waardoor de totale kosten op jaarbasis nog eens verder zakt.

Pak de jaarrekening erbij

Het is natuurlijk mogelijk om een schatting te maken voor de hoeveelheid stroom en gas welke je gaat gebruiken het komend jaar. Wel is het handig om hierbij de meest recente jaarrekening te gebruiken. Hierop staat aangegeven hoeveel stroom en hoeveel gas er verbruikt is. Een nieuw gezinslid erbij? Rond dan af naar boven. Heb je echt geen idee? Dan kan je dit ook aangeven. Op basis van het aantal gezinsleden in de woning kan website een goed gemiddelde weergeven. Hier wordt dan mee gerekend in de vergelijking. Het voorschotbedrag wordt door de nieuwe energiemaatschappij gegeven en is verschillende factoren afhankelijk. Wel is het vaak tussentijds mogelijk om het voorschotbedrag aan te passen, zowel naar boven als naar beneden. Aan het eind van het jaar wordt het totale verbruik verrekend met het voorschot en is het hele plaatje compleet.