De winter is in volle gang. Ondanks het feit dat de lente steeds beter in zicht komt, laat het mooie weer nog op zich wachten. De wintertijden zijn de vanzelfsprekend de duurste maanden voor de energierekening. In dit artikel geef ik je graag een aantal tips waarmee je de komende tijd kan besparen op je energiekosten. Goed voor het milieu én goed voor de portemonnee. Energie besparen is een win-win!

Ga bewust met elektriciteit om

Als je bewust omgaat met elektriciteit en de apparaten in je huis, dan kun je al een groot verschil maken. Veel mensen laten bijvoorbeeld de televisie op stand-by staan. Wist je dat een televisie die op stand-by staat ook gewoon stroom gebruikt? Zet je tv dus uit als je er niet naar kijkt. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor de wasmachine. Zet de machine uit als de wasbeurt gedaan is. Heel gemakkelijk en logisch!

Een goede isolering

Als je woning goed geïsoleerd is, blijft de warmte beter binnen en hoef je dus minder gebruik te maken van de verwarming. Het isoleren van je woning is uiteraard een investering, maar op lange termijn heb je er zeker profijt van. Een andere tip om de warmte binnenshuis te houden zonder de verwarming aan te zetten, is het profiteren van de zon. Schijnt de zon? Zet dan de gordijnen of de luxaflex open.

Gebruik de vaatwasser en wasmachine optimaal

Door de volledige capaciteit te gebruiken van de vaatwasser, de droger of de wasmachine, kun je een hoop energie besparen. Het is zonde als je de was doet en de wasmachine is maar voor de helft gevuld, het stroomverbruik wordt er namelijk niet minder door. Natuurlijk ontkom je er soms niet aan en is het lastig om iedere keer een volle was, droger of vaatwasser te draaien, maar als je energie wil besparen is het toch iets om op te letten.

Ben je op zoek naar meer tips of ben je op zoek naar een goedkope stroomleverancier? Neem dan eens een kijkje op www.engie-energie.nl.