In huis heb je niet genoeg aan een enkele kast, je hebt er vaak meerdere nodig om al je spullen op te kunnen bergen. Want zonder deze meubelstukken zou alles in het rond slingeren en zou het een chaos worden in je woning! Heb jij een nieuwe kast nodig, dan is het natuurlijk de vraag wat voor variant je het beste kunt kiezen en waar je deze het beste kunt gaan kopen. Wil je de keus hebben uit een zeer groot aanbod tegen echt scherpe prijzen? Dan doe je er goed aan om naar a-meubel te gaan!

Kast in verschillende varianten

Als er één meubelstuk is dat in veel verschillende varianten verkrijgbaar is, dan is het wel de kast. Voor alles wat je op wilt bergen is er een ander model beschikbaar, een model dat perfect geschikt is voor dat doeleinde. Zo kun je bijvoorbeeld niet zonder een kledingkast. Deze heeft vaak een deel met legplanken, waar je opgevouwen kleding op kunt leggen, en daarnaast een deel waar je kledingstukken aan kledinghangers op kunt hangen. Soms zitten er ook laden in die niet al te diep zijn, waar je bijvoorbeeld je sokken heel goed in op kunt bergen. Dit is natuurlijk slechts één voorbeeld van een kast, je hebt nog zoveel andere mogelijkheden! Denk aan een boekenkast voor het opbergen van al je boeken of aan een buffetkast voor het mooi presenteren van je mooiste servies en glaswerk. Een televisiekast komt vaak ook goed van pas, deze heeft de perfecte hoogte voor je tv en biedt bovendien mogelijkheden voor het netjes opbergen van je dvd’s en dergelijke. Heb je spullen die je als het ware tentoon wilt stellen? Kies dan voor een vitrinekast. Doordat deze kast veel glas heeft, zijn de objecten die je er in zet goed zichtbaar en tegelijkertijd toch goed beschermd. Zo is er voor iedere situatie dus wel een geschikt meubel verkrijgbaar!

Waar moet je op letten?

Een kast is geen kleine aankoop, de prijzen liggen vaak best hoog dus je wilt zeker zijn dat je een goede keus maakt. Waar moet je nu op letten als je een dergelijk meubelstuk wilt gaan kopen? Het is belangrijk om te letten op:

  • de afmetingen
  • de hoeveelheid glas of open delen ten opzichte van dichte deuren
  • de stijl of het design

Denk eerst goed na waar je dit nieuwe meubel neer zou willen zetten en meet dan vervolgens de beschikbare ruimte op. Zo zorg je er in ieder geval voor dat je niet kiest voor een kast die te groot is of voor een exemplaar dat zo klein is dat het niet mooi lijkt in jouw huis. Bedenk daarna wat je er allemaal in op wilt bergen. Zijn het mooie spullen die mensen best mogen zien? Dan kun je kiezen voor een open kastgedeelte of kies voor kasten met glas in de deuren. Wil je er al je rommel in kunnen gooien, dan is een dichte deur een beter idee! En tot slot met de stijl of het design natuurlijk goed passen bij jouw interieur. Let je op deze punten, dan zul je bij a-meubel zeker een geschikte kast kunnen vinden!