Thuis in uw huis

We willen allemaal in een fijn, warm en comfortabel huis wonen. Het maakt vrijwel geen verschil of u nu in een rijtjeshuis woont of in een vrijstaande woning. Wat uw huisstijl ook is, er is altijd voldoende inspiratie om uw woning aangenamer te maken zodat uw woning echt af is en u zich volledig thuis voelt.

Trends

Zoals veel items op woongebied zijn houten vloeren ook onderhevig aan trends. Op bijvoorbeeld beurzen of in woonmagazines kunt u vinden wat de laatste trends zijn op het gebied van houten vloeren. De houtsoort die nog erg populair is is het eikenhout. Met een vloer van eikenhout kunt u vele wegen inslaan. Eikenhout kan worden gebruikt voor een klassieke en chique uitstraling, maar kan absoluut ook worden gebruikt wanneer u meer de voorkeur geeft aan een trendy toon. De kleur van eikenhout is in de laatste jaren ook erg veranderd. De warme bruintinten zijn nog steeds verkrijgbaar en niet weg te denken uit de vele assortimenten die aangeboden worden in de winkels. Toch zijn er ook nieuwe kleuren voor dit houtsoort zoals wit, zwart en alle kleursoorten die daar tussenin zitten. Whitewax is ook erg populair. Door de transparantie van deze soort komt de natuur van het hout goed tot zijn recht. Echter bij de bruintinten blijft de nerftekening ook gehandhaafd.

Tips en advies voor uw sfeervolle woning

U vraagt zich misschien af wat nu een woning echt af maakt. De wanden en de vloeren zijn al een belangrijk aspect in uw woning. En wanneer u een sfeervolle vloer heeft gekozen horen daar ook bijpassende plinten bij. Ter indicatie kunt u denken aan een echte houten vloer met bijpassende plinten straalt al veel meer warmte uit dan wanneer u kiest voor een witte tegelvloer met lichtgekleurde plinten. Qua houten vloeren is er veel mogelijk. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een prachtige authentieke massieve houten vloer. De vloerplanken kunnen tot 20 milimeter dik zijn en de nerfstructuur blijft gehandhaafd ongeacht welke afwerking of bewerking u ook kiest. De breedte van de vloerplanken speelt ook een belangrijke rol. Hoe breder de vloerplank hoe meer rust deze als het ware uitstraalt.

Plinten zijn onmisbaar in uw huis. Zij zorgen namelijk voor een mooi geheel en het totaalplaatje van uw vloer. Plinten worden niet alleen gebruikt ter decoratie maar zijn ook nuttig om uw woonruimte groter te laten lijken. Tevens kunnen plinten dienen om snoeren en kabels weg te werken. Sfeerplinten zijn een goede optie om uw huis echt af te maken. Dit soort plinten zijn MDF-plinten en verkrijgbaar en vele verschillende stijlen, maten en kwaliteiten.

Uw beslissing

Tot slot is het belangrijk vooral te kiezen wat u mooi vind. Ga bij u zelf na wat er voor u echt toe doet en wat verandering van uw interieur voor u betekent. U kunt zelf onderzoek doen op internet of simpelweg een aantal winkels bezoeken en daar professioneel advies verkrijgen.