Een storing aan uw cv-ketel komt nooit gelegen. Als u ooit een warme douche heeft voelen afkoelen tot een ijskoud stortbad of zonder verwarming in de winter heeft gezeten, dan zult u dit herkennen. Regelmatig onderhoud aan uw cv-ketel helpt een kapotte ketel voorkomen. Bovendien verlengt het de levensduur van uw ketel aanzienlijk en bespaart het in de stookkosten.

 

Een onderhoudscontract

Met een onderhoudscontract voorkomt u onverwachte storingen. De meest voorkomende storingen komen voor bij het het expansievat, de driewegklep, de warmtewisselaar, de elektronische ontsteking en de branderset of -automaat. Daarnaast vermindert regelmatig onderhoud de kans op lekkages en verlengt het de levensduur.

Een aantal zaken kunt u wellicht zelf uitvoeren, bijvoorbeeld het ontluchten van de verwarming. De cv-ketel inspecteren en onderhouden moet echter door een gekwalificeerd bedrijf gedaan worden. Kies voor een OK-CV bedrijf zoals ESNW.

 

Welk type onderhoudscontract heb ik nodig?

Heeft u net een nieuwe ketel, dan hoeft u zich weinig zorgen te maken over storingen. Toch is het raadzaam direct een onderhoudscontract af te sluiten. Naarmate de ketel ouder is, is het verstandiger om een completer cv-ketel onderhoudscontract af te sluiten.  Storingen komen vaker voor naarmate de ketel ouder is. De eerste jaren zal het aantal storingen beperkt zijn, na ca. 5 jaar heeft de helft van de ketels wel eens een storing gehad. Boven de 10 jaar stijgt dit percentage naar 80%.