Eigenaren van bedrijfspanden, winkelpanden en andere locaties met grote vloeroppervlakken lopen altijd tegen dezelfde uitdaging aan, want hoe houd je de vloeren hygiënisch en schoon? Vooral op locaties met een grote doorloop is het enorm lastig om de vloer schoon en netjes te houden en je betaalt je waarschijnlijk scheel aan schoonmaakkosten om alles op orde te houden. Gelukkig zijn er handige hulpmiddelen waarmee je de vloeren kunt onderhouden, zoals de schrobmachine. Waar je in een exemplaar moet investeren, vertellen we in onze blog.

Efficiënte reiniging van de vloeren

Vloeren waar veel over gewandeld wordt hebben vaak last van hardnekkige vlekken, vuil en stof, wat je als eigenaar het liefste wilt voorkomen. Helaas is het voorkomen van vlekken en vuil op je vloeren een haast onmogelijke opgave, maar je kunt er wel voor zorgen dat je vloeren er dagelijks schoon en netjes bij liggen. Met een goede schrobmachine kun je namelijk heel efficiënt en relatief snel je vloeren reinigen.

Grondig reinigen met een schrobmachine

Door de aanschaf van een goede schrobmachine kun je niet alleen afscheid nemen van je dweil en emmers met sop, maar je neemt ook afscheid van smerige vloeren. Dweilen is natuurlijk een goede methode om je vloeren te reinigen, maar echt schoon worden ze nooit. Met een schrobmachine ben je van dat probleem af, want met het apparaat voer je een grondige reiniging uit. Zeg maar dag tegen vuil, stof en vervelende vlekken die een doorn in het oog zijn. 

Laat je vloeren shinen met een schrobmachine

Een ander voordeel van de schrobmachine is dat je vloeren een natuurlijke glans krijgen. Met dweilen is de glans van korte duur en door de schoonmaakmiddelen die slechts oppervlakkig op de vloer worden aangebracht, kan er na het drogen een soort waas ontstaan. Dat overtuigt niet echt van schone vloeren. Met een schrobmachine heb je die problemen niet en geniet je dus van een vloer die glanst.

Gebruiksvriendelijk gereedschap

Een schrob machine is ook een gebruiksvriendelijk gereedschap en dus eenvoudig te bedienen. Het personeel dat de machine gebruikt heeft geen training of certificaat nodig om ermee aan de slag te mogen gaan. Een ander voordeel is dat je personeel ook geen inspanningen hoeft te verrichten om de vloeren te reinigen, want de schrobmachine doet het werk. Je hoeft aan de hendel te bedienen en het apparaat in de richting te duwen die je wenst. De rest gaat praktisch vanzelf. 

Een goede schrobmachine kost geen geld

Nu denk je bij jezelf dat het klinkklare onzin is dat een schrob machine geen geld kost, want tijdens het oriëntatieproces zie je uiteenlopende prijzen voorbij komen. En natuurlijk is een schrobmachine ook niet gratis. Maar het is wel een gereedschap waarmee je flink wat tijd en dus ook geld kunt besparen. Dat betekent dus ook dat je personeel minder lang bezig is met het reinigen van vloeren en dat ze de uren die ze werken veel efficiënter kunnen indelen. En dat levert die aantrekkelijke kostenbesparing op. Oké, je moet dan nog wel eerst de machine kopen, maar op lange termijn verdien je ‘m ook eenvoudig terug.